Geitenkaasboerderij de Brömmels

Boeren en kaasmakers Bert en Lars uit Winterswijk

“Wat jij van plan bent, dat wordt niks. Wie eet er nou geitenkaas.” Nee, in 1995 waren de reacties niet enthousiast toen Bert zijn plannen met de boerderij van zijn ouders uitlegde. Op boerderij De Brömmels zou een camping komen én Bert was vast van plan geitenkaas te gaan produceren. Als snel arriveerden de eerste geiten en produceerde hij tientallen kilo's kaas per week. Ook stopte hij in die periode met het strooien van kunstmest en gebruikte hij geen gewasbeschermingsmiddelen meer. Na een jaar terugname in de groei van het gras zag hij de biodiversiteit zienderogen toenemen. De klaver en andere kruiden die in het hooi voor de geiten terecht komen, bepaalt een deel de smaak van de geitenkaas. Vandaag de dag vinden de kazen van Bert en compagnon Lars gretig aftrek en worden ze nationaal en internationaal hoog gewaardeerd op kaaskeuringen.

 

Bert en Lars leveren ons verschillende harde en zachte geitenkazen.